søndag 21. november 2010

Trening i hvitt...

Når det nå endelig er snø og sleden kan taes i bruk for fullt, er det muligheter for å kjøre litt lenger. Mor reiste på lørdagen til fjells for å kjøre hund, og far tok en tur til Rjukan slik at Vera fikk bruke sine bursdagspenger på det hun mest av allt ønsket seg: Snowboard!! Et flott eksemplar av typen er nå Vera  stolt eier av :) Litt knall og fall blir det, men hui hva det går unna nedover jordet.
Det var flere spann i sving i helgen, og det er alltid koselig for to og firbeinte. Leka og Kvenna gikk i lead på turen, og det er i grunn temmelig interessant med hunder som husker hvert potetråkk fra turer de har tatt for flere måneder siden... Leka er en sådan! Med henne i lead er det om å gjøre å være føre var i enhver situasjon der vi skal "gjøre noe annet enn sist". Og sist for henne, kan være flere måneder siden... Det er aldrig noe problem å gi henne en kommando om veivalg eller snuopperasjon, men man må være skjerpet, og gi kommandoen tidlig slik at hun ikke tenker selv. På lørdagen var mor-musher en anelse opptatt med å studere et annet spann som kjørte et stykke forran oss, da vi kom til snuplassen der vi pleier å snu (for å ikke passere en vanskelig fee-rist). Altså, jeg var ikke føre-var, eller helt skjerpet og kommandoen om rett frem kom ikke... Aha! Tenkte vel Leka - her skal vi jo ut i bushen, rundt noen gampesteiner og inn i vierkrattet for så å ta en stoooor sving for  å komme opp på løypa igjen... Så, fruen og sleden hang på så godt det lot seg gjøre - over stein, kvist og kvast, noen enda større steiner før  Leka fikk kommando om høyre isteden for venstre for å ikke snirkle seg inn mellom gampesteinerne... Tjo! Alle var like hele, Leka var lykkelig og snudd fikk vi! Tror det er fornuftig å være føre-var (eller føre-Leka *eh*) v. neste snuoperasjon før det kommer mere snø. Mange mil fikk vi kjørt, og med en ekstra runde i dalen fikk hunde-hodene trening også :) Det er så godt å endelig komme seg ordentlig på tur, med slede, snø og lykkelige hunder.
Vel hjemme fikk mor en god innføring i snowboard kunsten, når Vera viste frem det flotte rosa snowboardet sitt. Mamma du vil vel prøve i morra?, spør Vera. Klart at mamma vil det! Håper bare at kroppen holder...geeeek.


Det gikk i hvitt i dag... Snøen og himmelen hadde samme farge. Godt at det stakk opp noe buskas her og der, da blir man ikke så sliten i øya :)
 

Ingen kommentarer: