onsdag 19. oktober 2011

Mere elg...

Helgen som var ble, også den brukt til elgjakt for hele familien her på farmen. Rune gikk med hunden til Gjermund G., som er en voksen elghund. Der var det los og elgfall på lørdagen. Søndagen fant de også elg men det ble ikke skutt noen elg. Elgene for bare opp og ned i åsen og var lite medgjørlige.
Ulla trasket rundt i elgskogen med mor både lørdag og søndag. Lørdag gikk vi i et område uten noe særlig ferske elgspor. Hun fikk snurten av et par hjort som hun losa på et par minutt før de stakk i vill fart. Ulla har ikke hatt fir vane å bli med hjorten langt. Det ser ut til at hun har skjønt at de ikke vil stoppe, og det er liten vits i å bli med (?) Men, klart de er litt morosamme å bjeffe på når de står der i skogen :)
Søndagen rakk vi bare ut i skogen før en av postene skjøt en liten okse. Ulla, fikk da sporet på oksen. Vi startet i bånd og hun gikk alene de siste 200m inn mot fallet. Hun var så flink så! Elgen var nok litt skummel i starten... Når mor o Vilde også kom frem ble hun litt tøffere og dro litt forsiktig i foten  til elgen. Jeg ristet i elgen - noe som virkelig trigget Ulla. Hun gjødde, småknurret, hoppet og logret! Loset helt til jeg ikke orket å riste på elgen lenger (man såg nok anelsen rar ut der man vugget løs på en død elg i skogen;) ) Da gikk hun over til å ragge elgen!! Hun lugget, rykket og dro ut alle hårene på ryggen av oksen og stooorkoste seg i en haug med hår. Når de andre jegerene kom logret hun og ville ha kos. Ved minste lille bevegelse fra elgen (ved vomming og flytting) bjeffet hun i vildens sky:)
Tror hun har hatt enda en flott dag i skogen, og er nå enda en erfaring rikere. Ikke bare vet hun hva hun jakter på, hun vet nå også hvor gøyale de er når man får røske i pelsen på de ;)

Ingen kommentarer: